Rólunk

Rólunk

Tökéletes biztonság és maximális védelem valamennyi nálunk vásárolt tárhely számára.
2012

Kezdetek

Az ihost.hu gondolata először 2012 nyarán merült fel az informatikai végzettséggel rendelkező baráti körünkben. Ám akkor anyagi okok miatt nem tudtuk megvalósítani. Bár külföldön kezdtünk el dolgozni, a kapcsolatot folyamatosan tartottuk egymással. 2017-ben egy Londoni összejövetel alkalmával megszületett az elhatározás a webhoszting szolgáltatás elindításáról.
2017

A megvalósítás

2017 év eleje óta építjük együtt a tárhelyszolgáltatást. Folyamatosan bővítjük az ügyfélkörünket, és fejlesztjük a technikai hátterünket. Mivel szoros maradt a kapcsolat a külföldi hosztingcégeknél dolgozó munkatársainkkal, folyamatosan kapjuk a legújabb technikai újításokat és megoldásokat. Ügyfélbarát hozzáállást, és versenyképes árakat kínálunk mindenkinek aki minket választ

623 db

Tárhely

Több mint 600 tárhelyet kezelünk

497 +

Ügyfél

Közel 500 elégedett ügyféllel rendelkezünk

23 +

Szerver

Az infrastruktúránk jelenleg több mint 20 szerverből áll

173 +

Támogatási jegy

Havonta több mint 170 kérést és kérdést válaszolunk meg.

A csapat tagjai

Infrastruktúra

Az épületről:

Budapesti adatközpont 1500 m² tisztán felhasználható területet biztosít mindazon szerverek számára, melyeket tulajdonosaik cégünkre bíznak. Címünk: 1108 Budapest, Kozma u. 2. A termekben található álpadló terhelhetősége pontszerűen 50 kN/m², míg a helyiségek egységes belmagassága 3,7 m. Gépeit a szerver elhelyezés után olyan helyen tudhatja biztonságban, ahol a tűzállósági fokozat 60 perc, így baleset vagy katasztrófa esetén is megmenekíthető minden bent tárolt szerver. A rendelkezésre állás az áramellátás és klímatechnika vonatkozásában 99.999%, míg az áramellátó és épületgépészeti (HVAC) rendszerek redundanciája legalább N+1, ami egészen kiváló.


Távközlési kapcsolatok

A szerverek tárolására használt helyiségekben kétoldali, független optikai betáplálás és mikrohullámú kapcsolat tartozik az Invitel infrastruktúrához, valamint további optikai szálak ügyfeleink további becsatlakozási lehetőségének megoldására. Olyan nagyobb internetcsomópontokhoz szolgálunk direkt kapcsolati lehetőséggel, mint az Invitel Ilka utcai Data Centere, a BIX, az Infopark, vagy a Dataplex, de rádiós kapcsolatot is biztosítunk a bérelt szerver mellé, illetve a fenntartási szolgáltatást választók számára a DataCenterhez. Mindezen felül az Invitel egyéb telephelyeivel 3×10 Gbit/sec sebességű kapcsolat áll rendelkezésre.


Biztonság

A Dataneum és Dataplex 24/7-es biztonsági szolgálat jóvoltából a tárolt szerverekre nézve lényegében teljes körű és tökéletes biztonságot tudunk garantálni. Mivel a nap 24 órájában működik beléptető rendszerünk, illetve behatolás jelzőnk is, a létesítményt kívül-belül körbevevő, zárt láncú IP videó megfigyelő és rögzítő nagy hatásfokkal képes üzemelni. A géptermek olyan szervervédelemmel vannak ellátva, mely mind a vezetett, mind a sugárzott elektromágneses zavarok ellen óvja a szerkezeteket (EMC). Korai reagálású füstérzékelő rendszereink aspirációs és optikai érzékelőkkel is bírnak (Early Warning Smoke Detection System). Oltórendszerünk FM-200 (HFC 227ea) oltógázzal üzemel, s a szerverek védelmében, az oltást megelőzően már 30 másodperccel hangjelzéssel figyelmeztet. Nyugodtan ránk bízhatja gépeit: a szerver elhelyezés során a szervergépek fizikailag is teljes biztonságot élveznek.


Áramellátás és hűtés

Mind az áramellátás, mind a klímatechnika vonatkozásában 99,999%-os rendelkezésre állást tudunk biztosítani hardvereszközökre. A betáplálásért 3 db 1600 kVA terhelhetőségű, középfeszültségű eszköz felel, melyek közül 2 üzemi, 1 pedig tartalék. Rendelkezünk egy biztonsági diesel csoporttal is (2-2 db 1400 kVA-es Cummins Power Generation generátor, párhuzamos üzemben). A két generátor maximális teljesítményen 72 órára képes áthidalni az áramkimaradás okozta problémákat. Persze arra is gondolni kell, hogy mi történik abban a rövid időben, amíg nincs áram, de a generátorok még nem működnek, ellenben a szerverek nem állhatnak le. Erre szolgál a 2N UPS rendszer, oldalanként 3+1 kiépítésben, 1650 kVA+550 kVA teljesítménnyel, hogy a generátorok felfutási ideje se okozhasson fejfájást egy pillanatig sem. A 2N UPS teljes üzemfordulaton 30 percig képes tartani a frontot, ami bőségesen elegendő ahhoz, hogy a szerverterem áramellátását átvegyék a generátorok. A szervertermekben a szünetmentes áramellátás A+B, illetőleg független. A hűtési energia szintén jelentős: 2N redundanciával 1600 kW. Szabad hűtésű kondenzátoraink és a kompakt folyadékhűtők kombinációja adja rendkívüli hatékonysággal bíró energiatakarékos műtési koncepciónkat. Beltéri computer klímából (párásító funkciós) jelenleg 40 db 50kW-os konstrukció áll partnereink rendelkezésére, szervertermenként N+2 darabszámmal.